Дзинпин: Не трябва да позволяваме конфликтът в Украйна да се превърне в „неуправляема ситуация“

NetNews

Китайският президент Си Дзинпин каза на германския канцлер Олаф Шолц днес, че трябва да се положат всички усилия, за да се избегне превръщането на конфликта в Украйна в „неуправляема ситуация“, съобщи китайското държавно радио, предаде Ройтерс.

„Трябва да се положат всички усилия, за да се избегне засилването и разширяването на конфликта в Украйна, което може да доведе до неуправляема ситуация“, каза Си във видеообаждането, според доклада.

Си също така покани Германия да участва в Глобалната инициатива за сигурност, широка и неясна рамка, предложена от Си миналия месец, която поддържа принципа на „неделима сигурност“, концепция, използвана от Русия, за да оправдае атаката си срещу Украйна.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Медински отговори на въпроса за поздравленията на украинската преговаряща група за Деня на победата

Ръководителят на руската група за преговори Владимир Медински отговори на въпроса дали ще поздрави украинските си колеги за Деня на победата. Медински коментира, че ще поздрави преговарящите от Украйна след победата. В отговор на въпрос на журналист от радио „Маяк“ Владимир Медински обясни, че планира по-късно да поздрави украинската преговаряща […]