Диана от Камено намушка мъжа си няколко пъти в корема

NetNews

Диана Д. от Камено е намушкала мъжа си след семеен скандал. Тя е привлечена като обвиняема за опит за убийство на бащата на детето ѝ. Драмата се е разиграла на 27 юни 2021 г. в къщата им в Камено.

Вечерта Диана и мъжът се скарали, той започнал да я обижда и заплашва. Ударил я няколко пъти, в този момент жената грабнала ножа и го намушкала няколко пъти в областта на корема, като му нанесла прорезни рани в жизнено важни органи, дълбочината на прободния канал била 5-6 см.

Семейството живеело скромно, родителите били разделени, бащата не се грижил за болното им дете, не работел и майката била принудена да се издържа с помощите на сина им. Пред съда Диана обяснила, че се е защитила от насилието, упражнено от пострадалия спрямо нея. Престъплението, за което жената е обвинена, се явява тежко умишлено по смисъла на чл. 93, т. 7 от НК и за него се предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Бургаският апелативен съд днес измени мярката за неотклонение от „задържане под стража“ на „парична гаранция“. Според прокурора не съществуват убедителни доказателства, че е налице реална опасност от укриване и/или извършване на друго престъпление, ако жената е на свобода.

Апелативните съдии са отчели като правилен извода на окръжния съд в гр. Бургас, че не е налице опасност от укриване на обвиняемата, а само от извършване на престъпление предвид честите кавги между нея и бащата на детето ѝ. С оглед данните за битовия характер на инцидента, обстоятелството, че обвиняемата не е имала криминални прояви, веднага е сигнализирала органите на МВР за извършеното от нея деяние, въззивният състав е намерил, че не е налице реална опасност тя да извърши престъпление. Наред с това по делото са събрани доказателства за чистото съдебно минало на Диана Д., наличието на постоянен и настоящ адрес, необходимостта от полагане на специални грижи за болния ѝ син.

Отчетени са направените от нея самопризнания и добро процесуално поведение. Въззивният състав не е изключил и възможността за прецизиране на обвинението.

Съдът е намерил за най-адекватна и подходяща мярката „Парична гаранция“ в размер на 500 лв., съобразявайки се с имущественото положение на обвиняемата, която е материално затруднена, тъй като не работи и се издържат с детето с неговата социалната помощ. Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Гигов: В момента сме в затишие пред буря

Ако успеем да събудим отново ваксинационния процес в страната, няма да се стигне до бракуване на ваксини. Това обясни в интервю пред БНР проф. Красимир Гигов от Националния обществен съвет по ваксинации, бивш шеф на Ваксинационния щаб. "При положение, че има много страни, които се нуждаят от ваксини, да се […]