Димитър Гърдев: Теодора Генчовска ходи с охрана в Република Северна Македония по настояване на НСО

NetNews

Антибългарската реторика в Северна Македония се усилва, а министърът на външните работи Теодора Генчовска е принудена да ходи там с охрана по настояване на началника на НСО. Това заяви в „Говори сега“ Димитър Гърдев, международен секретар на партия „Има такъв народ“ и председател на Комисията по външна политика в 46-ото Народно събрание.

„Реалните проблеми са това, че вместо през последната година да се подобряват отношенията между България и Северна Македония, те са станали изключително зле и ние сме изправени в ситуация, в която да пуснем антибългаризма в ЕС и да го узаконим.“ – каза Гърдев.

По думите му позицията на България не може да има цена и възобновяването на преговорите за европейската интеграция на Северна Македония не може да бъде изтъргувана.

„Една опозиционна партия в Северна Македония, която може дори да дойде на власт, казва, че само да бъдат допуснати до преговорите, ще деноснсират договора с България.“ – аргументира се той.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Швеция реши: В НАТО, но без ядрено оръжие и бази

Управляващата партия на Швеция, Социалдемократите, заяви, че подкрепя присъединяването на страната към НАТО, предаде Би Би Си. Това стана няколко часа след като съседна Финландия заяви, че планира да подаде молба за присъединяване. „Партийният съвет на социалдемократите реши, че партията ще работи за това Швеция да кандидатства за членство в […]