Димитър Делчев за ГЕРБ и кандидата им за президент: Очевидно там вече няма силни фигури

NetNews

Формулата на новото управление след последните сондажи на общественото мнение – възможна ли е следизборна коалиция на така наречените партии на протеста и промяната в 47-то народно събрание?

"Казахме ясно, че смятаме за ключово да се осъществи дългосрочно партньорство между "Продължаваме промяната", "Демократична България" и ИБГНИ. Възприехме ентусиазирано идеята на ДБ да има общи листи за изборите. Това беше програма максимум, за да сме сигурни, че ГЕРБ няма да са първа политическа сила", заяви председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев пред Bulgaria ON AIR. По думите му много трудно някой ще може да догони ГЕРБ в битката за първото място след изборите. Делчев смята, че от "Има такъв народ" не са се възползвали от шанса си, а сакото на първа политическа сила им изглеждало голямо.

"Те отказаха да играят по нормалните и логични правила на политиката да се направи коалиционно правителство. Идеята е сключване на споразумение между партиите на промяната след изборите", каза още бившият депутат от коалицията ИБГНИ в студиото на "България сутрин". "ИБГНИ подкрепи кандидатурата на Радев за президент още през февруари. От Движение "България на гражданите" нямаме решение по тази тема. Логично е ГЕРБ да издигнат Борисов за президент. Когато си юнак и твърдиш, че набиваш всеки, срещу когото се изправиш, трябва да излезеш смело срещу опонента си. Търсят вариант да подкрепят друга популярна личност, което не е признак на смелост. Това е началото на края на ГЕРБ. Очевидно в ГЕРБ вече липсват силни фигури", коментира Делчев. С по 50 лв. на мегаватчас електроенергия държавата ще компенсира бизнеса заради скъпия ток. Според Делчев това не е достатъчно като мярка. "Излязоха чутовни кражби в сферата на енергетиката. Спекулацията е вид кражба, за да може някой да забогатее на гърба на останалите. "Марица-изток 2" не трябваше да спира производство. През август се създаде изкуствен дефицит. Предлагаме незабавна помощ за бизнеса и още едно решение, което ще спре шоковото нарастване на цената на тока – спирането на износа на ток за чужбина", заяви той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Там и кучетата живееха по-добре от нас": оцелял от Холокоста разказва

"Исках да живея", казва Аба Наор, когато го питат как е оцелял в продължение на четири години из лагерите на нацисткия режим. "Не исках да умирам. Лесно беше да умреш, но значително по-трудно – да останеш жив. Може би тъкмо това ме амбицира, а аз мога да бъда много упорит", […]