Димитър Делчев: Кабинет с третия мандат ще е разходка през минно поле

NetNews

Съставянето на правителство с третия мандат ще е разходка със завързани очи през минно поле, на края на което чака картечница. Борисов е заложил мините – бюджетът за 50 лв. към пенсиите приключва през май, планът за възстановяване умишлено се забави, за да се изпусне срока и бизнесът да изгуби милиони, а цените на газа, парното и тока предстои да скочат шоково. Това каза Димитър Делчев, председател на Движение България на гражданите, част от „Изправи се.БГ“ в предаването Денят с Веселин Дремджиев по ТВ1 и ТВ+.

Дори и тези саботажи да бъдат магически прескочени, всеки опит за промяна, включително и актуализация на бюджета, ще катастрофира в парламента, където мнозинството е на статуквото. Според Делчев Слави Трифонов умело е избегнал капана на Борисов.

Ясно се видя, че Народното събрание е заложник на ГЕРБ, БСП и ДПС, които заедно провалиха програмата на парламента. Това освети общия знаменател между тези три партии – никоя от тях няма интерес от сериозни изменения в изборното законодателство или от нови избори.

На въпрос на водещия Делчев отговори, че всичко в дневния ред на парламента притеснява ГЕРБ – от промените в Изборния кодекс до комисията за полицейското насилие. Но най-ключова е комисията по ревизията. Видяхте как Борисов и хората му реагираха като ужилени на проверката на Мая Манолова в Булгартрансгаз. Това трябва да продължи и с другите златни кокошки на властта – „Автомагистрали“ ЕАД, Българска агенция за безопасност на храните, предприятието за язовирите и др.

Абсолютна лъжа е, че президентът Румен Радев еднолично ще назначи следващата ЦИК. Приетите изменения предвиждат той само да утвърди членовете на комисията, които ще предложат политическите партии според тяхното мнозинство. Президентът няма право на подбор. В тази лъжа личи паническият им страх от служебен кабинет и избори по правилата, които той ще организира.

Делчев е категоричен, че парламентът има голям дълг към българите в чужбина и изрази съжаление, че предложението на „Изправи се“ за дистанционно електронно гласуване зад граница не беше прието. В този парламент партиите на протеста са с 92 мандата, а тези на статуквото – със 148. Голямата цел е след следващите избори да е обратното. Има логика това да стане чрез обединение на протестните формации, завърши Делчев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жена е осъдена за опит да даде хероин на задържан в русенския арест

Млада жена е осъдена за опит да даде хероин на задържан в ареста в Русе. Това съобщиха от Съдебната палата в крайдунавския град. Случаят е от 20 април тази година. Младата жена опитала да предаде 0,3973 грама хероин на стойност 19,86 лева на свой приятел, който бил задържан в ареста. […]