Димитър Николов: ИТН трябва да излезе от политическия си пубертет

NetNews

И най-лошият редовен кабинет е по-добър от най-добрия служебен. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ народният представител от ГЕРБ-СДС Димитър Николов. Според него кабинет ще бъде съставен, предстои да разберем, дали ще е с подкрепата на БСП или на ДПС. ГЕРБ ще бъде компетентна и градивна опозиция, каза още той. Всички партии освен ГЕРБ се борят за симпатията на формалния победител от ИТН, който обаче още не е излязъл от политическия си пубертет, коментира още той.

„От тях се очаква политическа зрялост, но те още се определят като антисистемна партия, въпреки че имат председател на НС, участваха в част от областните администрации имат и кмет на областен град, така че е необходимо да загърбят бързо политическия пубертет и да стигнат политическа зрялост. Според мен е несериозно да избягват диалог с втората по големина политическа сила, все пак разликата помежду ни е рамките на статистическа грешка“, коментира Николов.

Народният представител от ГЕРБ-СДС обърна внимание, че да се говори в парламента за фекалните води от именито на олигарха Иво Прокопиев е много встрани от дневния ред на българските граждани, които са изтощени от политическо говорене и празнословие, с каквото премина и втория парламентарен ден. Не се говори за важните неща, каза още Димитър Николов.

„Не говорим за подготовката за евентуалната четвърта вълна на пандемията и то с щама “Делта“. Никой не говори за подготовката на здравната система и на българската икономика. Лично мен, като избран от 4-ти МИР Велико Търново, силно ме тревожи отпадането на интермодалния терминал, който трябваше да се случи в Горна Оряховица от Плана за възстановяване и развитие. Никой не говори, какво има в проекта на плана, защото ние сме от опашкарите. Към днешна дата две държави не са си внесли плана, освен това пропуснахме авансовото плащане от 13% по Плана за възстановяване и развитие“, каза той и изрази надежда възможностите да не са изчерпани и България да успее да се класира, за да усвои близо 12 млрд. лв. в икономиката си.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сигнал до ФАКТИ: Работиш в общината и детето ти с предимство за детска градина

Кметът на село Крумово от община Родопи Румяна Самоковарева предлага децата на служители от общинската администрация да получават бонус от 5 точки при кандидатстване за общинските детски заведения. Това става ясно от сигнал до ФАКТИ. Румяна Самоковарева аргументира своето предложение с мотива, че в детските градини в община Родопи не […]