Димитър Рачков ще участва в театрална работилница за деца в памет на Димитър Еленов

NetNews

Актьорите Димитър Рачков и Светлана Янчева ще участват в театрална работилница за деца в памет на Димитър Еленов. Двамата ще учат на поведение пред камера и на сцената безплатно, съобщават организаторите. Цялата работилница ще продължи три дни – от 29 юни до 1 юли, съобщи БТА.

Предварителна заявка за участие в обученията не се изисква. В тях могат да се включат деца между 8 и 18 години. Родителите ще могат да наблюдават, и дори също да участват в събитието.

Безплатните обучения са в памет на покойния български актьор, режисьор, сценарист и театрален педагог Димитър Еленов, който 40 години провеждаше театрални школи в цялата страна.

Освен Рачков и Янчева, сред водещите фигури в работилницата ще бъдат други негови ученици като Деляна Хаджиянкова, Виолета Марковска, Йоанна Темелкова, Калина Кузманова, Антъни Пеев, Стефан Шматки. Говорна култура, поведение пред камерата, овладяване на енергийния баланс на сцената, публично усамотяване, поведение по време на кастинг и др. са сред темите, на които ще бъдат посветени уроците. Всички деца ще си тръгнат от тях със сертификат. Школата се осъществява с подкрепата на Столична община.

След като приключат безплатните обучения стартира лятна школа от 1 до 15 юли по актьорско майсторство. Тя ще се води по системата на Димитър Еленов и ще се провежда в читалище в кв. „Лозенец“ от 10:00 до 16:00 ч. всеки ден по обявена такса.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Москва: Ще се справим с петролното ембарго

Зaмecтниĸ-пpeдceдaтeлят нa Cъвeтa зa cигypнocт нa Pycия и бивш пpeзидeнт и пpeмиep нa cтpaнaтa Дмитpий Meдвeдeв, ĸoмeнтиpa, чe Eвpoпa щe тpябвa дa „бpoди пo cвeтa“ в тъpceнe нa пeтpoл cъc cъщoтo виcoĸo ĸaчecтвo ĸaтo pycĸия, пишe Πpaйм. „Eвpoпeйcĸитe гpaждaни и бизнec мoгaт дa бъдaт пocтaвeни „дo cтeнaтa“. Зaтoвa тe peшиxa […]