Директорът на Алескандровска болница: Не са изхарчени неправомерно 70 млн. лв.

NetNews

Директорът на Александровска болница – проф. д-р Борис Богов, отхвърли твърденията, че в една от най-старите болници у на са били изхарчени около 70 млн. лв. без решение на борда на директорите.

Преди ден в „Лице в лице“ за такава злоупотреба съобщи съпредседателят на „Демократична България“ – ген. Атанас Атанасов, и заяви, че е необходимо прокуратурата да се заеме със случая.

До редакцията на предаването пък беше изпратен имейл със сходни твърдения от доц. Оскар, който членува в борда на директорите на лечебното заведение.

„Това е една лъжа, хвърлена в публичното пространство и уронва престижа на Александровска болница“, категоричен беше проф. Богов в ефира на bTV и разясни, че въпросните 70 млн. лв. са всъщност активи на болницата. „Задълженията за миналата година до декември 2020 г. за в размер на 41 млн. 678 хил. и 64 стотинки. Задълженията към март тази година са с 1 млн. и 675 хил. по-малко. Вероятно доц. Оскар, преглеждайки през рамото на някой от чиновниците, е видял цифрата 70. Това са активите на Александровска болница. Трябва да се прави разлика между задължения и между неправомерно разходвани средства“, коментира проф. Богов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бившият шеф на митниците отговори на финансовия министър

Досегашният шеф на Агенция "Митници" Георги Костов разпространи позиция, в която отбелязва постигнатото от службата през последните 4 години, откакто я оглавява. Ето какво пише Костов: "След четири години, в които бях директор на Агенция "Митници", бих искал да благодаря на митническите служители за положените усилия и за постигнатите резултати, […]