Дмитрий Медведев: Светът започна да се съобразява с нас, както със СССР или повече

NetNews

В резултат на специалната военна операция с Руската федерация започнаха да се съобразяват истински, както със СССР или дори по-сериозно. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш дубльор на Владимир Путин на президентския пост Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Целите на специалната военна операция бяха обявени от президента на Русия и, както знаете, се състоят в защита на гражданите на Донбас и денацификация и демилитаризация на Украйна. Тук всичко е ясно и те ще бъдат постигнати“, написа Медведев в събота в канала си в Телеграм.

В същото време политикът, който напоследък прави гръмки изказвания, привличащи вниманието на медиите, отбелязва: „Има още една задача, която вече е решена. Те започнаха да се съобразяват с Русия истински. Като със Съветския съюз. И в известен смисъл и по-сериозно, ако се съди по набора от санкции“.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност смята, че „съвсем неотдавна беше различно“. „Спомням си присъствието на страната ни в Г-8, когато просто не бяхме поканени на срещата „седморката“, където се обсъждаха икономическите, а понякога и отбранителните въпроси на западните страни“, даде пример той.

„Ако не се съобразяват с теб, това е лошо. Като в детството, когато в двора ти идват да се бият момчета от съседния двор. Ако си пъзльо и се скатаеш вкъщи, ти си никой и никъде повече няма да те извикат. А ако ти шибнеш първи, шансовете да отстоиш своето си стават доста по-големи.“ – написа Медведев.

„Затова е толкова важно да ни уважават страната и да се съобразяват с нас. Точно такава трябва да бъде Велика Русия“, убеден е заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Борис Джонсън и лъжите

След като цял живот си проправяше път през скандал след скандал, благодарение на невероятните си политически умения – мощна смесица от чар, хитрост, безскрупулност, гордост, ораторска сръчност и рунтава Водехусова блъсканица – Борис Джонсън най-накрая стигна до края. Изглежда, че законите на гравитацията все пак важат за него. Това се […]