Добри новини за пътниците

NetNews

Запазване на нивата на летищните такси в подкрепа на авиоиндустрията, която продължава да изпитва затруднения поради пандемията от коронавирус, е предложението на оператора на летище София за 2022 г. Столичното летище ще остане с най-ниските летищни такси в Източна Европа и едни от най-ниските в Европа.

„В тези трудни времена за авиационния сектор, операторът на летище София търси най-добрите възможности, които да предложи на авиокомпаниите, за да поддържат ниски оперативните си разходи“, сподели Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“. „Водени от идеята за стимулиране на трафика и изграждане на стратегически партньорства с нашите клиенти, планираме да въведем различни насърчителни отстъпки, които ще дадат повече възможности на пътуващите и ще допринесат за икономическото развитие на региона“.

Всички авиокомпании, които през 2022 г. достигнат поне 70% от броя на полетите, реализирани през 2019 г., ще имат право на отстъпка от такса кацане. Най-високата отстъпката от 15% ще бъде за тези, които достигнат или надхвърлят 90% от самолетния си трафик през 2019 г. Другите стимули, предлагани от „СОФ Кънект“ включват 99% по-малко от таксата за кацане за междуконтиненталните полети; отстъпка от таксите за паркиране за базирани превозвачи; отстъпки от пътническите такси за трансферни пътници и други.

Запазването на ниските такси без промяна и предвидените програми за стимулиране ще доведе до значителни загуби за концесионера на столичното летище. Финансовият дефицит през 2022 г. ще надхвърли 32 млн. евро. „Нашият акционер се съгласи да покрие прогнозния дефицит за 2022 г. Надяваме се, че ще успеем да се споразумеем с авиокомпаниите и с Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ за механизъм, който да позволи на „СОФ Кънект“ плавно да възстанови дългосрочно финансовия дефицит, за да се изпълни предвидения инвестиционен план за летището. Това ще балансира ефекта върху бъдещите летищни такси и няма да увеличи финансовата тежест за нашите клиенти“, обясни Хесус Кабайеро.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Запознайте се с Hyundai Casper

След като в понеделник ви разказахме и показахме част от най-малкия кросоувър на Hyundai, носещ името Casper, ето че корейската марка разкри още подробности за него. Кратка информация, придружена с няколко снимки ни дава първи поглед към компактния SUV. Към момента Casper е наличен за предварителна поръчка единствено в родната […]