Домакинството на Англия за Евро 2028 под въпрос поради малкия брой стадиони

NetNews

Великобритания е готова да кандидатства за домакинство на Евро 2028, но тази кандидатура е под въпрос поради малкия брой стадиони, които Англия може да предложи.

Броят на английските стадиони в офертата за домакинство на Европейското първенство може да бъде намален до само пет. Медии съобщават, че съвместната кандидатура на Британските острови вече е загубила стадиони от Висшата лига като този на Арсенал и Лийдс. Други терени във Висшата лига, които не се разглеждат в момента, са на Саутхемптън, Лестър, Уулвс, Брайтън и Нотингам Форест.

Само стадиони с капацитет над 30 000 могат да бъдат домакини на такъв форум. Някои от следните – „Олд Трафорд“, „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“, „Лондон Стейдиъм“, „Етихад“, „Сейнт Джеймс Парк“ и „Вила Парк“ също ще изпадне от кандидатурата. Офертата ще включва и стадиони в Шотландия, Уелс, Северна Ирландия и Република Ирландия. Само десет стадиона в момента са сигурни, че ще стигнат до финала и само пет в Англия, като „Уембли“ вече е гарантиран.

Въпреки това Евро 2028 може да се разшири от 24 на 32 отбора. Другите четири селекции на Англия ще бъдат разделени на по една от Юга, Мидландс, Севера и Крайния север за осигуряване на справедливо разпределение на мачовете. „Анфийлд“ и „Стамфорд Бридж“ вече бяха извадени от списъка, тъй като терените им са твърде малки, за да приемат мачове от Европейско първенство.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

26,2 милиона души са гледали пред екраните погребението на Елизабет Втора

Погребението на кралица Елизабет Втора в понеделник е било гледано от над 26 милиона зрители в Обединеното кралство, съобщи Пи Ей мидия. Това е една от най-големите телевизионни аудитории в историята на тази страна. По данни на рейтинговата агенция „Барб“ 26,2 милиона души са гледали траурната церемония по всички телевизии. […]