Доц. Кунчев: Какво ще се случи през есента е много трудно да се прогнозира

NetNews

Последните данни за заболяемостта са оптимистични. Това каза в „Тази събота“ по бТВ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„В рамките на една седмица всички области излязоха от втория етап. Появиха се и първите две области, които са в нулев етап. Смъртността малко изостава. Оптимистичен е сценарият засега. Какво обаче ще се случи през есента е много трудно да се прогнозира.

Той заяви, че новите две предизвикателства, са да се организират спокойни и безопасни избори и начало на учебната година.

„След тази малко неочаквана лятна вълна, надали бързо ще възникне нов щам, надали ще бъдем свидетели на някаква нова вълна толкова скоро през септември, октомври“, смята той.

По думите му здравните власти са натрупали доста опит.

Той коментира и намаляването на карантината, като уточни, че решението е взето на база на натрупаните данни и на база световния опит.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Над 120 защитници на правата на човека са убити в Колумбия от началото на годината

Най-малко 122 защитници на правата на човека са били убити през първите 7 месеца от годината в Колумбия, предаде Франс прес, като се позова на службата на омбудсмана. Това е повече от броя на убитите правозащитници за същия период на 2021 г., когато убитите са били 90. До края на […]