Доц. Кунчев: Маските за учителите и големите ученици ще станат задължителни

NetNews

Ще издадем заповед относно препоръките на МОН, за да станат задължителни на национално ниво. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг относно четвъртата COVID вълна.

Той поясни, че ще се задължат учителите и учениците над началния курс да носят маски в училищата, като за преподавателите ще трябва тази мярка да е през цялото време.

Според него е важен и ротационният принцип, но и е много важно да няма смесване на деца от различни паралелки след училище на курсове по танци, език и т.н.

По-рано от МЗ съобщиха, че се наблюдава ръст на регистрираните случаи на коронавирус при децата и учениците, както и сред потребителите на услуги в домове за възрастни хора.

Кунчев обясни, че сме в разгара на четвъртата COVID вълна и имаме 10-13% увеличение на случаите на коронавирус в сравнение с миналата седмица.

Очаква се и други региони да влязат в "тъмночервената зона", но не уточни кои са. Засега в тази зона попадат Габрово, Сливен, Видин и Монтана.

Главният държавен здравен инспектор поясни, че само ваксините са оръжието, което да ни извади от порочния кръг от поставяне на мерки и тяхното неспазване, което евентуално да натовари здравната система.

"Очевидно няма усещане сред хората и политиците, че това е сериозен проблем, който трябва да решим", добави Кунчев.

Той заяви и че е спаднала значително засегната възраст, но иначе вълната е идентична на миналата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Audi представи новото по-мощно R8 със "задно"

Слуховете, че следващото поколение Audi R8 може да заложи изцяло на електрическо задвижване започват да стават все по-реални и дори това да не се случи, то едва ли германския производител ще заложи отново на добре познатият V10 за един от най-интересните си модели. Въпреки това, Audi все пак прави усилия […]