Доц. Милен Любенов: Претенциите на бизнеса през последните години са прекалени

NetNews

„В една такава сложна ситуация синдикатите и бизнесът трябва да проявяват солидарност и да водят разумен диалог“.

Това заяви политологът доц. Милен Любенов пред Bulgaria ON AIR.

„Претенциите на бизнеса през последните години са прекалени. Бизнесът свикна на субсидии и помощи. Не е вярно, че страната се намира в тежка икономическа криза. Данните показват рекорден износ за месец март, повишава се индустриалното производството и все още има ръст на икономиката“, допълни доц. Любенов.

По думите му един от основните проблеми, който генерира вътрешна нестабилност в коалицията и спад на доверието към правителството, се дължи на разнопосочните послания.

„Абсолютна липса на професионализъм е да излизаш с постове и да критикуваш. Когато не си съгласен с нещо, което твоят коалиционен партньор предлага, го изговаряш с него“, изтъкна той.

„Зад партията над Стефан Янев стои президентът Румен Радев. Президентът през последните месеци успя да се изпокара с всички политически партии в страната и очаквам в краткосрочен план да наблюдаваме срив в доверието към президента. След тези две служебни правителства, той иска все повече да навлиза на територията на изпълнителната власт“, смята политологът доц. Любенов.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Коалиционен съвет обсъжда антикризисните мерки на "Продължаваме промяната"

Антикризисните мерки, които предложи „Продължаваме промяната“ за подпомагане на бизнеса и най-уязвимите групи от хора, днес ще бъдат подложени на обсъждане на лидерски коалиционен съвет, предаде БНТ. Предложението е за пакет от 14 мерки, които предвиждат увеличаване на минималната пенсия на 450 лв, а на максималния осигурителен праг на 3400, […]