До 30 юни медиите трябва да декларират собствеността и финансирането си

NetNews

Министерството на културата напомня на доставчиците на медийни услуги за тяхното задължение ежегодно да обявяват информация за собствеността и финансирането си съгласно изискванията на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения и за обявяване на разпространителите и доставчиците на медийни услуги. В своите декларации медиите посочват и всички договори, сключени с държавни и местни органи, както и с други възложители, подробно изброени в чл. 7а, ал. 4 от закона.

Задължение за обявяване на действителния собственик е предвидено и за разпространителите на периодични печатни произведения, които декларират и броя обекти за продажба на дребно, които използват в търговската си дейност.

Декларациите се подават ежегодно до 30 юни, като финансирането и договорите на доставчиците на медийни услуги по чл. 7а, ал. 4 ЗЗДПДПОРДМУ се посочват за предходната (2021) година.

Подаването става изключително по електронен път с електронен подпис в специален портал в интернет страницата на Министерството на културата. Подробни инструкции са публикувани тук.

Подаването на декларациите е задължително, санкцията за нарушителите е в размер от 10 000 до 15 000 лв.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кремъл: Русия може да промени маршрута за износ на петрол, за да минимизира загубите от ембаргото на ЕС

Кремъл предупреди днес, че санкциите на ЕС върху руския петрол ще ударят глобалния енергиен пазар, но Москва може да промени маршрута за петролния износ, за да ограничи собствените си загуби, предаде Ройтерс. Лидерите на ЕС тази седмица се споразумяха за ембарго върху руския суров петрол, което ще спре 90 на […]