До 500 лв. глоба за димяща кола

NetNews

Нови санкции, които са предложени в поправки на Закона за чистотата на атмосферния въздух. Те са внесени за разглеждане от група от девет депутати от ГЕРБ. Новите предложения предвиждат глоби от 50 до 500 лева за автомобили, които димят повече.

За фирмените превозни средства предвидената санкция е от 200 до 2 000 лева. Ще бъдат затегнати и т.нар. годишни технически прегледи, след които коли, неотговарящи на нормите, няма да бъдат пускани в движение.

От лятото на тази година във всички пунктове за ГТП ще започнат да се издават и новите екостикери. Те ще са задължителни за всички леки автомобили. Те ще са разделени в пет категории.

Най-високата ще са електромобили, след това хибриди, коли с ДВГ с висок евростандарт и на последно място ще са старите дизели и двутактовите автомобили. Тези правила, ако бъдат приети, няма да се отнасят до превозни средства от обществения транспорт или такива със специален режим на движение.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ДСБ и ДБ: Листите ни са почти готови

ДСБ и коалицията "Демократична България" са почти готови с листите за изборите и разработват управленска програма, която засяга всеки сектор на икономиката и държавата. Това стана ясно от думите на заместник-председателя на ДСБ Цецка Бачкова, която гостува в студиото на "Още от деня" на БНТ. От партията ще предложат цялостна […]