Друг град изпревари София по безработица

NetNews

Велико Търново се оказа първенец в страната по заетост. Изпревари даже и София, констатираха от Института за пазарна икономика. „Видяхме резкия скок във Велико Търново още преди почти година. Факт е, че на прага на пандемията цялата страна беше в подем, навсякъде имаше ръст в заетостта. Тя е висока в целия северен централен район и е рекордна за Габрово, Велико Търново и Русе”, коментира Петър Ганев – старши изследовател в Института за пазарна икономика, цитиран от Нова Нюз.

„В Северозапада обаче, имаме и другите примери. Имаме области, които не достигнаха своите рекорди. Заетостта в Монтана е надолу”, посочи още той. „Всичко това го отдаваме на натрупването на растеж през годините, както и на промяна в индустрията, която вече тече повече от десетилетие”, каза Генев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Богдан Кирилов: До юни очаквам да ваксинираме 2 милиона българи

При одобрените три ваксини очакванията са до юни месец да се постигне покритие от два милиона население. Това каза пред bTV председателят на агенцията по лекарствата Богдан Кирилов. По думите му при добавяне на следващи ваксини, този брой се очаква да достигне до 2,5 милиона. „В зависимост от разрешението за […]