Дъждовно, хладно и ветровито. Жълт код за 18 области

NetNews

Днес облачността ще се увеличава и до вечерта ще обхване цялата страна. Ще има и валежи дъжд. Ще продължи да духа умерен, северно от планините и в източните райони силен поривист вятър от юг-югозапад.

Това съобщиха от НИМХ.

Минималните температури ще са между 0° и 5°, в Източна България и Предбалкана – до 8°. Максималните ще са между 10° и 15°, в източната половина от страната ще достигнат 17°-18°.

След обяд в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне рязко понижение на температурите и дъждът ще преминава в сняг. На много места в планинските райони и западната част на Дунавската равнина ще има заледявания.


По Черноморието ще е ветровито с умерен, временно силен вятър от юг-гозапад. Ще преобладава слънчево време, но до края на деня облачността ще се увеличи. Максималните температури ще са между 14° и 18°.

В планините ще се заоблачава и след обяд ще има валежи от сняг, в по-ниските части – от дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°. Привечер вятърът ще отслабне и ще започне да се ориентира от северозапад. С него ще нахлуе по-студен въздух и температурите бързо ще се понижат.

В събота преди обяд ще продължи да вали в Източна България, като в югоизточните райони валежите ще са значителни по количество. Вятърът ще отслабне, а максималните температури ще се понижат съществено. В неделя повече слънце ще има в планините. В по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно, в низините и мъгливо, но ще започне затопляне, което ще продължи и в понеделник.

България

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

„Газпром“ увеличи доставките за България с близо 44%

„Газпром“ увеличи износа си на газ за България с 43,8%. Доставките на компанията за чужди страни са се увеличили до 171,5 млрд. куб.м, което е с 6,6% (10,6 млрд. куб.м) повече, отколкото през същия период на 2020 година, уточнява БНТ. Компанията увеличава доставките на газ за Турция (с 83,7%), Германия […]