Държава увеличава мощностите на електроцентралите си, използващи вносни въглища

NetNews

Индийското правителство прие Закон за извънредни енергийни ситуации, за да изведе всички внесени въглищни електроцентрали до пълен капацитет. Мерките трябва да стимулират производството на електроенергия на фона на най-тежката енергийна криза в страната от 6 години и нарастващото търсене на електроенергия, което се очаква да достигне 229 GW през летните месеци, пише The ​​Economic Times.

В съответствие със закона ще бъдат пуснати в експлоатация неработещи електроцентрали в щатите Тамил Наду, Гуджарат и Андхра Прадеш с общ капацитет 7 GW. На компаниите им е наредено да отговарят на всички изисквания на станциите за доставка на вносни въглища. В момента индийските топлоелектрически централи, използващи тази суровина, са в състояние да генерират 17,6 GW електроенергия, но произвеждат само 10 GW поради липсата на компенсация за закупуване на въглища от чужбина при повишени цени от 140 USD за тон.

Законът също така предоставя правото на всички индийски щати да купуват електроенергия на търговски цени от борси, за да увеличат достъпността ѝ за потребителите.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Българска следа в трафик на наркотици в Испания

Агенти на Националната полиция на Испания са конфискували в Бургос повече от 20 килограма наркотично вещество, идентифицирано като 4-CMC. Подобен наркотик досега не е задържан на територията на страната. В трафикантската мрежа има и българска следа, съобщава БНР. Разследването започва, когато през месец февруари под наблюдение попада престъпна група, ръководена […]