Държавната дума подготви проект за нов почивен ден в Русия

NetNews

Държавната дума подготви законопроект за създаване на нов празник в Русия на 8 юли в чест на Деня на семейството, любовта и верността. Това каза по време на заседание на експертния съвет Нина Останина, ръководител на комисията по семейни въпроси, предава РИА Новости.

„Ако това е семеен празник, той трябва да се проведе в семеен кръг, затова предложихме този ден да стане почивен ден“, каза тя. Останина предположи, че Съветът на Думата ще подкрепи предложението на комисията.

На 28 юни президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за определяне на 8 юли като Ден на семейството, любовта и верността. Според документа празникът е насочен към духовно-нравственото възпитание на децата и младежите, както и към съхраняване на традиционните семейни ценности.

По-рано Министерството на труда съобщи, че през 2023 г. новогодишните празници ще продължат девет дни: от 31 декември до 8 януари. Освен това руснаците ще почиват от 23 до 26 февруари, а през май – първия ден и от шести до девети.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Влияние от Русия и Китай: защо прониква лесно в България?

“Дори в ситуация на криза, когато се предоставят много повече възможности за трансформация, много често хората предпочитат да разчитат на установени модели, защото е по-трудно да се направи промяна”, казва Румена Филипова, съосновател на Института за глобални анализи в България. Според нея критичният момент с войната в Украйна представя един […]