Държавна измяна – ако руснаци помагат на благотворителни организации за Украйна

NetNews

Парични преводи от страна на руснаци към украински благотворителни фондации могат да се считат за държавна измяна.

Съобщението на Федералната служба за сигурност на Руската федерация се появява в РИА Новости и „Интерфакс“ малко след обявеното създаване от ЕС на фонд за Украйна, макар и насочено към един руснак, чието име обаче не се посочва.

„Федералната служба за сигурност на Русия в град Москва и Московска област е получила информация за намерението на руски гражданин да извърши престъпление по член 275 от Наказателния кодекс на Русия (държавна измяна)“, се казва в изявление на пресслужбата.

Според специалната служба „по време на специална военна операция на териториите на ДНР, ЛНР и Украйна руски гражданин е направил парични преводи по банковата сметка на Международната благотворителна фондация „Завръщане на живите“, регистрирана в Украйна“.

Според наличната информация фондацията действа от 2014 г. насам и оказва помощ на украинските въоръжени сили за оборудване за електронно наблюдение, безпилотни летателни апарати, комуникационно оборудване и военно обучение“, се казва в прессъобщението.

Според ФСББ, предвид факта, че действията на въпросното лице, свързани с предоставянето на финансова помощ на чуждестранна организация, чиято дейност е насочена срещу сигурността на Руската федерация, „създават условия за извършване на престъпление по член 275 от Наказателния кодекс на Русия, на 1 юли Федералната служба за сигурност му е отправила официално предупреждение“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Локомотив се подсили със защитник с богата кариера в Австрия

Локомотив Пловдив официално подписа 2-годишен контракт с бразилеца Луан Лейте да Силва, който е известен просто с името си Луан. 26-годишният бранител прекарва почти цялата си кариера в Австрия, където играе за отборите на Лиеферинг, Щурм Грац, Пьолтен и Адмира Вакер. Има и едногодишен престой в гръцкия Йоникос Никеас. Луан […]