Д-р Абдулах Заргар официално получи българско гражданство

NetNews

Д-р Абдулах Заргар получи удостоверението си за българско гражданство от правосъдния министър. Лекарят, който доскоро управляваше болницата в Исперих благодари за подкрепата, която е получил от хората и държавата.

„За мен е голяма чест и отговорност да връча удостоверението за българско гражданство на г-н Заргар, и то по един много важен повод – за заслуги към здравеопазването на България. Искам да ви пожелая много здраве, много професионални успехи. Нека винаги да имате признанието на българските граждани. Гордост и чест е връчването на този акт“, обърна се министър Десислава Ахладова към лекаря, цитирана от БНТ.

„Искам оттук нататък, като един гражданин на България, да имам възможност да отговоря на толкова високата оценка, която ми дадохте. И винаги ще имам нещо наум, че освен че съм роден в Иран, нося вече и българския документ. И моето поведение трябва да е такова, че никога България да не се срамува“, каза д-р Заргар.

На церемонията присъства и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който акцентира, че българският народ е благодарен и чрез този акт искаме да изкажем благодарността си.

Д-р Заргар благодари и на БНТ, която първа разказа неговата история и след която се е задействала с по-бързи темпове процедурата за издаване на българско гражданство. Той бе засегнат от промени в Закона за публичните предприятия, според които чужд гражданин не може да ги ръководи. Затова беше освободен от поста директор на Многопрофилната болница в Исперих.

Самият той каза, че за него не е важно дали ще се върне като управител на болницата в Исперих. За него е важно на първо място болницата да работи добре и да няма проблеми с нейното съществуване. За него е изключително важно също да продължи да помага на хората – избор, който съвсем съзнателно е направил, когато е трябвало да избира между това да бъде лекар във Великобритания и лекар в България. Той е категоричен, че при всички положения ще остане да работи в Исперих.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фирма за машини за гласуване обжалва отстраняването ѝ от обществената поръчка

От фирмата „Български машини за гласуване“ ЕООД ще обжалват пред Европейския съд решението на Върховния административен съд у нас, с което бяха отстранени от обществената поръчка за доставката на машините за гласуване. В позиция на фирмата се изказва възмущение от липсата на прозрачност в процеса за кандидатстване по обществената поръчка, […]