Д-р Георги Миндов: Властта проваля ваксинацията на населението

NetNews

"Проблем нямаше в опашката, докато не дойде един господин с костюм и не предреди лични лекари, чакали над 3 часа, без вода и храна, за да вземат ваксини за пациентите си". Това разказа пред БНТ д-р Георги Миндов, председател на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари и заместник-председател на Столичната колегия на Българския лекарски съюз. Той говори заради голямата опашка от лични лекари пред РЗИ-София.

По думите на лекаря, представител на ВМА е предредил десетки лични лекари, чакащи за флакони РНК ваксини пред столичното РЗИ.

Вчера денят беше само за лекарите, които трябваше да поставят втора доза, но се допуснаха хора, отнякъде дошли – някой решава да наруши правилата, посочи още председателят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари.

Вече ще трябва да се бием за ваксини. С какво нашите пациенти са по-лоши от тези на ВМА, попита д-р Миндов. Според лекаря е нямало достатъчно добра организация за раздаването на флаконите, както и обявяване на наличните препарати. "Лекарите се подлагат на унижения", заяви още медикът.

"В коя страна бият лекарите, които искат да ваксинират? Как искате да имунизираме?", попита още зам.-председателят на Столичната колегия на БЛС и допълни, че джипитата ще бъдат принудени да наемат охранителни фирми, за да ги пазят.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ГЕРБ бетонира и съпруга на пиарката на Бойко Борисов в ”Булгартрансгаз”

Поредни назначения на хора близки до ГЕРБ в държавните фирми излизат наяве. След обявен без много шум конкурс в директорския борд на държавния газов оператор ”Булгартрансгаз” местата си запазват досегашния му директор Владимир Малинов и съпругът на пиарката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова – Делян Димитров. В управата влиза […]