Д-р Николай Михайлов: Задава се нещо като политически прайд

NetNews

"Не съм изненадан от почерка на Слави Трифонов, това е в стилистиката на един шоумен – да поддържа интереса, да произвежда резки движения, да не бъде банален. Трябва на всяка цена да същисва, за да предизвика стилистически дисонас, контраст с това, което е било преди него". Това коментира пред БНР д-р Николай Михайлов, психиатър и богослов.

"Има един голям въпрос – доколко е консултиран този кабинет. Това знаменито изчегъртване е колективно дело и колективно наслаждение. Партиите, които наричат себе си антистатукво, се движат като своебразен блок да реформират България в епохата след Борисов. Ако те се озоват в изненада да гласуват за министри, за които за първи път ще чуят – допускане, което ми се струва слабо вероятно, това ще е нещо като извиване на ръце, почти прилича на шантаж… Мисля, че правителството е договорено", каза той.

"Това, което се нарича задкулисие, е правило, без което не може. Има фигури, които живеят на Запад, но се появяват дежурно, когато правителствата се формират. Познавам такъв човек, който отново е тук", допълни д-р Михайлов.

По думите му "реалната власт вече не принадлежи на Бойко Борисов".

"Неговото словесно разточителство. Неговата реторическа фигура на човек, който откровено инструментализира простотията като политически инструмент. Това, което той направи, надхвърля всички артистични постижения на популизма. Този човек е ударен в ядрото на собствения си нарцисизъм… Умората от свръхчовешкото нахалство на премиера дотук е огромна и деградираща", коментира той.

Според д-р Николай Михайлов зад образа на предложението за кабинет се крие съдържателно послание.

"Това е евроцентричната оферта на българската политика. Има две възможности за пребъдване на българския либерализъм. Едната е образът на изплезения нагон, това, което Борисов демонстрира, играта на простото и непретенциозно живеене, на нещо, което те призовава да се отървеш от претенциите към себе си, да му развържеш края, да живееш по модела на чалга, на полузаконно и полунезаконно. Вторият модус е историята на ЛГБТ, на свенливия политически прайд. Задава се нещо като политически прайд, а аз съм обезпокоен от тази перспектива, тя ми е съизмеримо противна на това, което живяхме дотук в лицето на Борисов", посочи експертът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Адриан Андреев е във втори кръг на силния турнир в Румъния

Българинът Адриан Андреев се класира за втория кръг на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Чалънджър" в румънския град Яш с награден фонд 88 520 евро. Андреев елиминира поставения под номер 3 Александър Мюлер (Франция) с 6:4, 1:6, 6:3 след 2:12 часа. С успеха 20-годишният софиянец си осигури […]