Д-р Симидчиев: Пандемията стихва, но е трудно да се каже дали е трайно

NetNews

„Вече имаме достатъчно ваксини, проблемът е колко хора ще искат да си ги поставят“, каза пулмологът и депутат в 45-ото Народно събрание от "Демократична България" д-р Александър Симидчиев в предаването „Лице в лице“ по bTV. По думите му трябва да се проведе мащабна и индивидуална кампания за ваксинация, която да достигне до всички групи от населението.

Симидчиев цитира изследвания, според които имунитетът след преболедуване и последвала ваксинация е най-добър. „Тогава устойчивостта е най-голяма“, коментира той. По думите му може да се наложи поставянето на трета доза ваксина, но след проверка на нивата на антитела след ваксиниране.

Относно ситуацията в страната Александър Симидчиев коментира, че епидемията затихва.

„В момента нивото на разпространение на пандемията е ниско, то бележи обратен ръст. Дали това е трайно или моментно стихване е трудно да се каже“, коментира Симидчиев.

Симидчиев коментира и предстоящото въвеждане на европейски зелен сертификат. По думите му той трябва да регулира движението на граждани в ЕС, но въпреки това трябва да се внимателни с пътуванията заради новите щамове.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Броят на пушачите се е увеличил

Според ново проучване тютюнопушенето е убило почти осем милиона души през 2019 г., а броят на пушачите се е увеличил, тъй като навикът е приет от младите хора по света, съобщи „Гардиън”, предаде bTV. Авторите на доклада смятат, че усилията за ограничаване на вредния навик са били изпреварени от нарастването […]