Д-р Стойчо Кацаров: ЕК трябва да се засрами от зелените паспорти

NetNews

ЕК трябва да се засрами от това, което прави със зелените паспорти, каза д-р Стойчо Кацаров, ръководител на Центъра за защита правата в здравеопазването. Това са чувствителни лични данни за здравето, какво пиете като лекарства, от какво боледувате. Това решение дерогира договора за свободно движение в ЕС. Защо, за да отидем в Солун ще е нужен зелен паспорт, а до Бургас не? Защо трябва да предпазваме гърците, а не нашите сънародници в Бургас, започна с въпросите пред бТВ Кацаров.

Паспортите са класически случай на непряка дискриминация. Ваксинираните не разпространяват вируса. Вижте противоречието, до юни трябва да се ваксинира 75% от населението. Защо са зелени визи, след като населението ще се ваксинира? Защо не осигурим ваксина за цялото население и да отпаднат ограниченията, запита Кацаров. Според него решението е масово ваксиниране и тогава нуждата от зелен паспорт ще отпадне.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Безлов: Мерките се спазват небрежно, хората се умориха

Разбиха нелегална печатница в столичен университет, произвеждала фалшиви пари. Откритата сума е 4 млн. долара и 3 млн. и 600 хил. евро, бяха арестувани двама души – мъж и жена. "Класическа нелегална печатница, която е рискувала с банкноти. Това е "бизнес", който изисква определени умения", заяви пред БНТ Тихомир Безлов, […]