Европейската прокуратура се заема с договорите за респиратори и маски в България

NetNews

Европейската прокуратура се заема с договорите за доставка на апарати за белодробна вентилация, респиратори, лични предпазни средства, дезинфектанти и лекарствени продукти, съобщават от Министерството на здравеопазването. Българската прокуратура е уведомила ведомството, че е изпратила материалите по компетентност на Европейската прокуратура.

От здравното министерство припомнят, че са сезирали държавното обвинение за договори за доставка на апарати за белодробна вентилация по проект, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., договори за доставка на респиратори, лични предпазни средства и лекарствени продукти, както и сключването на договори за доставка на лични предпазни средства и дезинфектанти за проведените на 4 април 2021 г. парламентарни избори.

МЗ е подало сигнала заради неспазване на законоустановените процедури при сключването на договорите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Двоен бомбен атентат близо до летището в Кабул, най-малко 13 убити и десетки ранени (ВИДЕО)

Двоен самоубийствен бомбен атентат е бил извършен днес в района на летището "Хамид Карзай" в Кабул, съобщи говорителят на Пентагона Джон Кърби. Новината идва на фона на неимоверните усилия за евакуация от Афганистан. Прессекретарят Джон Кърби потвърди, че е имало експлозия извън летището на афганистанската столица, като добави, че Министерството […]