Европейския съюз очаква подновяване на диалога между Косово и Сърбия

NetNews

ЕС очаква бързо рестартиране на диалога между Сърбия и Косово. Това обяви европейският върховен представител по външните работи Жозеп Борел, цитиран от ТАСС.

Европейският дипломат е изпратил телеграма до Албин Курти. Поздравява го за избора му за нов премиер в Косово.

Отправен е призив за запазване на стабилността на правителството. Борел се надяват за бързо провеждане на следващата среща за подновяване на двустранния диалог.

Дипломатът остава ангажиран в подкрепата към двете страни за намиране на споразумение. ЕС поддържа своята подкрепа за Косово и неговия народ.

Очаква се страната да покаже напредък по европейския път. Настоява се за решителни усилия по реформи, които да засилят върховенството на закона и повишат икономическото развитие.

ЕС е готов да подкрепи това, като споразумението между Косово и Сърбия остава основно за тяхното европейско присъединяване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Агент Тенев: Случващото се мирише на сеир

Популярни личности от светския живот и шоубизнеса бяха в листите за кандидат-депутати в изборната надпревара, но останаха извън парламента. Как ще продължи шоуто – това коментираха в "Денят започва" с Георги Любенов по БНТ Евгения Калканджиева, Веселин Плачков и Иван Тенев. Шоуто трябва да продължи. Но случващото се "мирише на […]