Европол с акция за изземване на преправени на бойни газови пистолети

NetNews
Европол с акция за изземване на преправени на бойни газови пистолети

Снимка: БГНЕС

Европейски правоохранителни органи иззеха повече от 1500 преправени на бойни газови пистолета при международна акция срещу незаконната търговия с оръжие, предаде ДПА, като се позова на Европол.

Основен елемент в акцията, в която участвали разследващи от 24 държави, били обиски в България, Република Северна Македония и Румъния. Претърсени били общо повече от 260 адреса и иззети над 17 хиляди незаконни предмета, съобщи европейската полицейска агенция.

Европол констатира, че газовите пистолети са използвани все по-често от престъпници, защото може относително лесно да се преправят в бойни.

Смятат се, че подобен преправен на боен пистолет е бил използван при убийството на нидерландския разследващ журналист Петер де Врис в Амстердам миналата година, съобщава БТА.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Чакат ни още години на скъпа енергия

Светът е изправен пред още години на високи цени на енергията и високи нива на емисиите, ако електроенергийният сектор не се промени по-бързо, след като миналата година търсенето достигна рекордни стойности, заяви Международната агенция по енергетика. Икономическото възстановяване от пандемията, съчетано с необичайните метеорологични условия, е довело до скок на […]