Една от най-силните икономики остана без строители

NetNews

Остър недостиг на квалифицирани строители на фона на силното търсене на нови жилища отчита Великобритания. Част от проектите дори са спрени, тъй като няма кой да ги построй. Дефицит се наблюдава и при строителните материали. През април и май строителната продукция отчете срив.

Липсата на работна ръка се усети най-остро след излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС). В Съюза за последните 4 години броят на строителите е намалял наполовина.

С над 10% ще се повиши цената на строителите материали през идните 12 месеца прогнозират от сектора. Очаква се също така ръстът в заплатите на Острова да е най-силен именно в строителния бранш, както и транспорта и хотелиерството. Въпреки липсата на работници се очаква строителната продукция през текущата година да се увеличи с 13.7%, а през следващата – със 6.3%.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отчаян опит на държава да спаси валутата си

Хиперинфлацията във Венецуела буквално унищожава местната валута. Поради това през октомври от националната ѝ валута ще бъдат премахнати 6 нули, когато ще влязат в обръщение новите банкноти. Това не е първият път, когато страната прибягва до подобна мярка. През 2008 г. от банкнотите бяха премахнати 8 нули. От Централната банка […]