Една футболна тениска вбеси Русия

NetNews

Футболният екип на Украйна за започващото след броени дни Европейско първенство вбеси Русия. Причината е, че на тениската са изобразени границите на Украйна и в тях влиза и полуостров Крим.

Русия определи тениската като "политическа провокация", докато управляващият орган на европейския футбол УЕФА обяви, че е дал разрешение за този дизайн. На тениската е изписано и "Слава на Украйна" – поздравът, който използват и въоръжените сили на страната. Украйна ще изиграе първия си мач тази неделя – срещу Нидерландия в Амстердам.

Русия анексира незаконно украинския полуостров Крим през 2014 година. Международната общност не признава руската окупация. Освен това Русия води война срещу украинските сили в Източна Украйна, подкрепяйки сепаратистите и изпращайки свои сили на фронта.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова също взе отношение по въпроса, казвайки, че Крим е руска територия. По думите ѝ националният отбор по футбол на Украйна е създал „илюзия за невъзможното”. Турнирът трябваше да се изиграе през 2020 година, но заради коронавирусната пандемия бе отложен за тази. Европейското ще продължи от 11 юни до 11 юли. 11 града, включително руският Санкт Петербург, ще бъдат домакини на срещите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рейтинг на най-надеждните двигатели с вътрешно горене

Двигателят е една от най-важните части в автомобила. Експертите от wardsauto направиха интересна класация, като отличиха най-добрите двигатели за 2021 година. Те са разделени в три категории – четирицилиндрови, шестцилиндрови и осемцилиндрови. Ето и кои са отличените и смятани за на най-надеждните двигатели за 2021 година. Сред малките двигатели особено […]