Експерт обяви, че идва краят на пандемията у нас

NetNews

Ваксинацията е началото на края на пандемията. Това е едно много знаково събитие. Това заяви в ефира на Нова телевизия епидемиологът д-р Петър Марков, преподавател в лондонското училище по тропическа медицина.

По думите му веднага щом му предложат да се ваксинира, той ще го направи.

„За всеки човек е важно преди да вземе решение, свързано със здравето му, да се информира. Информационната кампания за ваксините е изключително важна в този момент", смята епидемиологът.

И обясни какви са разликите между различните ваксини. „Ваксината на AstraZeneca/Oxford е малко по-различна от тази на Moderna и Phizer. Тя е векторна, логистиката ѝ е по-проста. Не се изисква да се държи на толкова ниска температура. РНК ваксината е по-проста и по-щадяща като технология”, коментира Марков.

По думите му в Китай овладяха пандемията чрез изключително строги мерки, съчетани с масово тестване. „Това е силно тоталитарна държава. Там могат да ограничават движението на хората по начин, по който ние не бихме могли. Разбира се, това в епидемична ситуация, е много полезно”, поясни той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Renault орязва една трета от моделната си гама

Нов план за преструктуриране под името "Renaulution" ("Ренолюция") предвижда отпадането на поне 30% от моделите в актуалната гама на Renault, съобщава Automobilwoche. Новата стратегия за икономии ще бъде представена от шефа на Режията Лука де Мео на 14 януари. Подробности за "Renaulution" все още не са известни, но основната цел […]