Експерт по сигурността: Обраните са професионалисти

NetNews

Маскирани и въоръжени нападатели обраха инкасо кола на магистрала „Струма”. Кражбата се е развила до бензиностанция край Перник. Сумата в специализирания автомобил е била около 500 000 лева.

"Инкасовата дейност е ясно регламентира на със закона за частната охранителната дейност", заяви пред "Нова телевизия" експертът по охрана и сигурност инж. Здравко Дерелиев.

"Най-критичният момент е когато инкасо автомобилът е отворен", коментира експертът и допълни:

"Възможно е да има участие и на вътрешен човек. Този случай е подобен с обира от декември м.г. – отново в района на Перник беше обран инкасо автомобил, а задигнатата сума бе около 1 млн. лв. И в двата случая става въпрос за големи фирми, които си изпълняват функциите добре. Обраните са професионалисти".

"Практиката е единият охранител да отвори вратата, другият да подаде парите. Инкасовата дейност се извършва от двама-трима души, според събираните суми", съобщи инж. Дерелиев.

"Проблемите в охранителния бранш е понижаването на цените и по-ниските заплати, които демотивира служителите", завърши експертът по охрана и сигурност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Любомир Стефанов: Предсрочните избори са руска рулетка

На този етап никой като че ли не иска да поеме отговорността, да поеме процеса „по изчегъртване на ГЕРБ от властта“, да застане начело на дружината и да каже – сега наляво, сега надясно. Това е теза на политолога Любомир Стефанов, преподавател в Нов български университет. Предсрочните избори са руска […]