Екстремна суперкола за 4.3 милиона долара, оборудвана с… „вградена прахосмукачка“ (ВИДЕО)

NetNews

Автомобилът се нарича Gordon Murray T.50s Niki Lauda и представлява екстремна пистова версия на стандартното купе T.50. От тази кола ще бъда произведени само 25 от броя, като всеки един ще се продава за сумата от 4.3 милиона долара. От името на модела не е трудно да се досетим, че той е посветен на трикратния шампион от Формула 1 Ники Лауда.

За T.50s 3.9-литровият атмосферен V12 двигател е с увеличена от 654 на 711 к.с. мощност, а за кратко време, благодарение на динамичното усилване се предлагат и 725 коня. Освен това двигателят се развърта до 12 100 об/мин. Той е сдвоен с нова шестскоростна роботизирана трансмисия. Максималната скорост е 338 км/ч. Разбира се, за тези пари парите някои суперколи са два пъти по-мощни, но никоя от тях не тежи 852 килограма.

В същото време притискащата сила достига внушителните 1 500 кг. Осигурява я нов аеродинамичен пакет с огромно антикрило. В допълнение, Niki Lauda Gordon Murray T.50s буквално се придържа към пътя благодарение на своята технология за наземно въздействие. Голям вентилатор отзад, като прахосмукачка, изсмуква въздух отдолу и създава условия близки до вакуум. Версията за писта има по-широка колия и намален пътен просвет, както и подобрено активно окачване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Реал Мадрид е заподозрян в измама и опит за укриване на данъци

Испанският футболен клуб Реал Мадрид е заподозрян в измама и опит за укриване на данъци, съобщава изданието "Info Libre", позовавайки се на информация на "Football Leaks". В информацията се посочва, че през 2016 година Реал Мадрид е подписал договор с фонд "Providence" за продажбата на търговски права, според който той […]