ЕК работи по пълното прекратяване на газовите доставки от Русия

NetNews

Европейската комисия работи по „стратегически документ“, който призовава страните членки да се подготвят за „пълното прекратяване на газовите доставки от Русия“, предаде БНР.

Стратегическият документ, с който разполага електронното издание „Юрактив“, призовава 27-те страни членки на ЕС да се подготвят за шоково прекъсване на руските газови доставки, след като Русия прекрати едностранно договорните отношения с Полша и България.

Европейската комисия препоръчва временното въвеждане на регулирана горна граница на цената на газа, след като средната цена през март се е увеличила седем пъти в сравнение със същия период на миналата година, а това от своя страна е довело до скок в цената на тока.

Предишните мерки на ЕК от есента са изхождали от постоянно увеличение в цената на газа. „Сега вече трябва да сме подготвени за изненадващо, мащабно или напълно спиране на руските газови доставки, което би довело до непосилно високи цени и недостиг на газа“, се казва в стратегическия документ, който Еврокомисията трябва да одобри утре, 18 май, твърди „Юрактив“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Роден политик със сензационна версия за основаването на Левски

Бившият народен представител от СДС Иван Сотиров сподели на профила си във „Фейсбук“ уникална снимка от историята на Левски. Фотографията е направена през 1925 г. при гостуване на „сините“ в турския град Измир за контролни срещи с местните отбори Измир и Алтай. Той показва снимката по случай победата на Левски […]