Ембарго върху руския петрол – това е въпрос на време

NetNews

Шестият пакет от санкции на ЕС срещу Русия разглежда различни сценарии относно руски петрол. Първият е пълна забрана на вноса на руски петрол, каза в Telegram Андрей Ермак, ръководител на кабинета на президента на Украйна.

„Вторият е възможността за използване на механизъм за сетълмент, който би позволил „задържане на приходите на Руската федерация „от износа на петрол от началото на специалната операция в Украйна и лишаване на руския бюджет от „петролни долари“ до края на войната“, казва Ермак.

Обмисля се и вариант с установяване на пределна цена за доставка на енергия от Руската федерация. „Ембаргото върху руския петрол е въпрос на време. Искам да ви напомня, че първите два варианта със забрана за внос и задържане на постъпления са в нашите предложения за санкции към съюзниците“, отбеляза ръководителят на президентския кабинет.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

На "Камп Ноу" поставиха рекорд по посещаемост на Шампионската лига за жени

Рекорд по посещаемост на футболен мач за жени отново бе поставен на стадион „Камп Ноу“ в Барселона. 91 648 зрители изгледаха победата на Барселона над Волфсбург с 5:1 в полуфинален мач от Шампионската лига за жени. С това бе подобрено предишното постижение за посещаемост при жените, поставено само преди три […]