Емблематични коли, които вече няма да се продават

NetNews

Автомобилните компании непрекъснато променят наличното си портфолио, но има модели, които с времето се превръщат в емблеми на марката. Различни икономически причини, както и последствията от коронавируса обаче карат концерните да преосмислят нещата, като премахват модели, които са добре разпознаваеми от години. Ето някои такива, с които отдавна сме свикнали, но по една или друга причина вече няма да се произвеждат.

Ford Mondeo/Fusion

Щатското подразделение на компанията вече не желае да прави леки автомобили и поради тази причина спира производството на Fusion (в Европа Mondeo). Името на модела най-вероятно ще бъде запазено, но под него ще се продава кросоувър.

Mercedes-Benz SLK

Това купе-кабрио беше доста популярно, както у нас, така и в Европа, но Mercedes, подобно на BMW, силно съкращава моделната си гама, като една от жертвите е именно кабриото с твърд таван.

Dacia Dokker

Този автомобил дълги години беше един от най-продаваните в България, но това едва ли има значение за румънската марка. Производството на тези автомобили спира през пролетта на годината, като идеята е те да бъдат заменени от подобни возила, но на по-модерна платформа.

Volkswagen Up!

Симпатичната малолитражка е едно от най-добрите превозни средства за града, но VW реши да я пренебрегне за сметка на новите си електромобили. Първоначално моделът започна да се предлага само под формата на електромобил, но заради налагането на ID.3 и то ще бъде преустановено.

BMW i8

Футуристичният хибрид беше една от новите икони на марката, но предвид недотам добрите му продажби и определено не най-добрия хибриден тракт, баварците решиха, седем години по-късно, да преустановят производството му.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рекорден брой ваксинирани за ден във Великобритания

Ваксина е била предложена на обитателите на всички домове за социални грижи в Англия, оповести националното здравеопазване. Целта на правителството е до 15 февруари да ваксинира обитателите на тези домове и техния персонал, хората над 70 години и здравните работници на първа линия, съобщи БНР. Премиерът Борис Джонсън определи като […]