Емил Димитров се изнерви в студиото на bTV: Я, оставете ме още два месеца и да си ходя

NetNews

"Е, заради такива репортажи не идвам в телевизията", заяви пред бТВ Емил Димитров, министър на околната среда и водите, недоволен от излъчен от телевизията материал, че язовир "Студена" изпуска вода, който прие като обвинение, че той е причинил наводненията.

"Ако го оставим наполовина пълен, ще кажете, че сме оставили града без вода. Има си разчети, колко поема язовирът, колко трябва да изпускаме. В следващите 14 дни пак ще изпускаме по 4-5 кубика. Хората не са застрашени", категоричен беше той.

Изпускането на язовир „Студена“ не е закъсняло и той не е виновен за наводненията в Пернишко заради обилните дъждове, каза в „Тази сутрин“ екоминистърът .

Той е на мнение, че река Конска е причината за наводненията. „Реката в момента има над 100 л/кв.м. Тя иначе е ручей, а сега стана като Дунав“, допълни той.

„Язовир „Студена“ в момента има контролирано минимално изпускане и то ще бъде още около две седмици. Язовирът сега изпълни ролята на буфер и именно този резерв, който бяхме оставили, помогна надолу по реката“, поясни Емил Димитров.

По думите му Перник има достатъчно вода за година и половина напред. МОСВ отговаря за 52 язовира, което е 85% от водния ресурс. За останалите отговоря Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“ към Министерството на икономиката, уточни Димитров.

„С изключение на един язовир, който се пълни, всички останали са много добре. В национален план 65% са пълни. Резервни имаме 62%, аз напояване – 36% са пълни, а за енергетиката – 78%“, поясни екоминистърът.

По думите на министър Димитров, Перник има достатъчно вода за година и половина.

"Мисля, че язовирът е източен преди Нено Димов, но не искам да влизам в такива предположения", отговори той на въпрос кой е виновен за водната криза в Перник.

Я, оставете ме още два месеца и да си ходя, каза Ревизоро. На изричен въпрос на bTV, той повтори, че няма намерение да се кандидатира за следващите избори. Ревизоро настоя, че изборите трябвало да са на 28 март, щом президентът веднъж го казал, но трябвало и лекарите да бъдат питани ще има ли пик на коронавируса тогава. Освен това, за избирателните комисии били необходими "хора с много антитела", а нямало да е лесно да се намерят.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентът: Все още няма здравен протокол за изборите

По време на консултативната си среща за предстоящия парламентарен вот с представители на БСП президентът Румен Радев отбеляза, че все още няма здравен протокол за изборите. "До момента, въпреки разговорите със здравните власти, с ЦИК, все още няма здравен протокол. Ясно е, че ще правим избори в пандемия, независимо каква […]