Ердоган: Атаката на Русия е тежък удар върху регионалната стабилност

NetNews

Ердоган: Атаката на Русия е тежък удар върху регионалната стабилност

Снимка: архив, БГНЕС

Турция подкрепя борбата на Украйна за защита на териториалната цялост и разглежда атаката на Русия като тежък удар върху регионалната стабилност и мир, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, като отново призова за разрешаване на кризата чрез диалог.

Още по темата

24 фев 2022 11:47

396

Тази стъпка, която ние разглеждаме като стъпка, насочена срещу международното право, е тежък удар върху регионалния мир, хармония и стабилност, каза той, като добави, че е изразил подкрепата си за президента на Украйна Володимир Зеленски в телефонен разговор днес.

Ердоган посочи, че Турция, която граничи по море и с Украйна, и с Русия, разглежда двете страни като „приятелски“. Той добави, че е искрено натъжен заради това, че Москва и Анкара са в конфликт.

Турция отново призовава Русия и Украйна да решават всички противоречия чрез диалог в рамките на Минските споразумения. Турция е готова да положи необходимите усилия за безопасността на турските граждани, кримските татари и всички, които живеят в Украйна, каза турският държавен глава.

Той добави, че смята за недопустима военната операция в Украйна.
/БТА/

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Девет китайски самолета влязоха във въздушното пространство на Тайван

Тайванските военновъздушни сили съобщиха, че девет китайски самолета са влезли в зоната за противовъздушна отбрана на страната, съобщи тайванското министерство на отбраната. Това се случва в същия ден, в който Русия нахлу в Украйна. Тайван, за който Китай претендира, че е нейна територия, се оплаква от редовни подобни мисии на […]