Ердоган обяви нов проект за връщането на 1 милион сирийски бежанци в родината им

NetNews

Турският президент Реджеп Таип Ердоган съобщи днес за нов проект на Турция за изграждането на жилища в 13 региона на Сирия, в които да се върнат сирийските бежанци, предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Ердоган говори в телевизионно обръщение на церемония по предаването на нови жилища на сирийците в Идлиб.

Около 500 хиляди сирийски бежанци вече се върнаха в сформираните зони за сигурност. Също така подготвяме нов проект, с който ще бъде осигурена възможността в родината си доброволно да могат да се върнат един милион наши сирийски братя, каза турският президент.

Той посочи, че проектът ще се реализира съвместно с местните власти в общо 13 региона, включително в Азаз, Джараблус, Тал Абяд.

Ердоган говори и за хуманитарната помощ, която Турция оказва на Афганистан и на Украйна. Президентът посочи, че Анкара вече е изпратила десет от т. нар. „влакове на добротата“ с общо 5 хиляди тона помощи за Афганистан. Той каза, че от Турция за Украйна досега са изпратени 100 ТИР-а с хуманитарни помощи, информира СиЕнЕн-Тюрк.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Денков: Системите за контрол на висшето образование не работят особено добре

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага актуализирани минимални национални изисквания за придобиване на научни степени и заемане на академични длъжности във висшите училища и научните организации. Освен това МОН разработва общ подход за академично израстване на преподавателите в университетите и тяхната периодична оценка (атестация). Той се основава на единни […]