Ердоган ще зададе важен въпрос на Байдън

NetNews

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че ще попита президента на САЩ Джо Байдън на предстоящата им среща този месец защо има напрежение в отношенията между двете държави, пише "Хюриет дейли нюз".

През последните години отношенията между Турция и САЩ, дългогодишни съюзници в НАТО и стратегически партньори, се влошиха драстично. Ердоган посочи, че се водят предварителни подготовки за срещата му с Байдън покрай лидерската среща на НАТО на 14 юни в Брюксел. „На срещата ще попитаме защо отношенията между Турция и САЩ преминават през такъв напрегнат период”, каза турският лидер.

„Онези, които притискат Турция по този начин, ще загубят важен приятел”, предупреди Ердоган, като добави, че Турция е важен и надежден партньор в НАТО. След избирането на Джо Байдън за президент на Съединените щати Анкара изрази надежда, че двустранните отношения ще се подобрят. Анкара обаче посочи също, че няма да се поддаде на външен натиск и изнудване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ВАС пита Съда на ЕС за разрешителното на ТЕЦ "Марица Изток" 2

Върховният административен съд отправи преюдициално запитване до Съда на Европейския съюз по казус, свързан с комплексното разрешително на ТЕЦ "Марица Изток" 2 и допустимите нива на замърсяване. Искането е във връзка с дело, образувано пред ВАС по касационни жалби на Сдружение "За Земята – достъп до правосъдие" и "The Green […]