Ердоган ще замине на посещение в Русия

NetNews

Президентът на Турция, Реджеп Ердоган, ще направи еднодневно посещение в руския черноморски град Сочи на 5 август, съобщи Анадолската агенция, предаде БТА.

В Сочи Ердоган ще се срещне с руския президент Владимир Путин. Сред темите на разговора им ще бъде войната в Украйна и други регионални въпроси.

Очаква се Ердоган и Путин да направят оценка на прилагането на споразумението за създаване на коридор за износ на зърно от украинските пристанища.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков потвърди пред ТАСС предстоящото посещение на турския президент в Русия на 5 август.

С посредничеството на Турция и ООН Киев и Москва подписаха на 22 юли споразумение в Истанбул за възобновяване на доставките на украинско зърно от украинските черноморски пристанища, което ще облекчи международната продоволствена криза. Сделката предвижда установяването на съвместен координационен център в Истанбул, който да извършва инспекции на входовете и изходите на пристанищата и ще гарантира сигурността на маршрутите.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Дортмунд се интересува от Мауро Икарди

Мауро Икарди се очаква със сигурност да напусне ПСЖ през това лято, а Sky Germany твърди, че една от реалните опции е Борусия Дортмунд. „Жълто-черните“ ще трябва да намерят временно решение за поста на централния нападател след напускането на Ерлинг Холанд в посока Манчестър Сити и след диагностицирането с рак […]