ЕС предложи задължително зареждане с USB Type-C за всички смартфони

NetNews

Както преди няколко месеца ви информирахме, властите в Европейския съюз обмислят стандартизиране на портовете за зареждане при всички смартфони. Изглежда, че това може да се случи съвсем скоро, ако предложението се приеме на някое от следващите съвещания.

През 2020 година парламента вече гласува в полза на подобно предложение, а изглежда, че сега нещата вече са в заключителен етап, съдейки по последната публикация на Европейската Комисия в Twitter.

Ако предложението се приеме, то това ще окаже най-голям натиск върху Apple, чиито iPhone-и използват Lightning connector към момента. Разбира се, дори предложението да бъде прието, то технологичните компании ще разполагат с 24 месеца преди промените да влязат в сила и те да бъдат санкционирани за това.

Стандартизирането на портовете за зареждане от страна на властите има за цел да намали отпадъците от различни кабели и зарядни устройства, които вече не биват използвани. Това от своя страна отваря вратичка на хората от Apple, които не би трябвало да имат проблеми със закона, ако устройството няма порт за зареждане. Такива слухове за iPhone витаят в пространството от няколко години и няма да е изненада ако това скоро стане реалност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Ритон" изненадаха феновете си с нова визия (СНИМКИ)

Катя и Здравко от "Ритон" предизвикаха доста емоции в социалните мрежи с начина, по който изглеждат, а причината е новата им изненадваща фотосесия. Дуетът определено поднесе интерес сюрприз на феновете си. Звездното семейство направи кратко клипче, снимано в дома им, което за минути предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Костюмите, […]