ЕС реши: Всички смартфони ще бъдат с USB Type-C порт

NetNews

Европейският парламент официално прие предложението на Европейската комисия за направата на USB Type-C портовете задължителни за всички смартфони, фотоапарати, електронни четци, слушалки и други устройства. Предложението бе прието с 2 гласа „Против“ и 43 гласа „За“.

По този начин европейските власти искат да намалят замърсяването и да улеснят потребителите като въведат единния стандарт за зареждане и пренос на данни. Изключение от това правило ще правят само устройства, които поради размера си не могат да поберат такъв порт.

Властите дори направиха ново предложение, което засяга и лаптопите, които също да преминат към този стандарт. Подобни идеи в Европейския съюз има от над 10 години, но едва сега депутатите стигнаха до единодушно решение, което все още не се знае кога ще влезе в сила.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Украйна планира да взриви Кримския мост

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов заяви, че при първа възможност украинските сили ще атакуват Кримския мост, който свързва Русия с Крим. През 2014 година Русия окупира украинския полуостров и изгради мост над Керченския проток. В момента руската армия използва този мост за логистика […]