Ето го големия фаворит за Златната топка

NetNews

За първи път от много години насам световните мегазвезди Лионел Меси и Кристиано Роналдо не са сред фаворитите за спечелването на Златната топка за 2022-а година, пише вестник „Екип“ и насочва вниманието към Карим Бензема. Нападателят на Реал (Мадрид) е сочен като претендент номер 1 за наградата, която вече няма да се връчва от списанието „Франс Футбол“ в края на календарната година, а след приключването на спортно-състезателния сезон през юни.

13 сезона след пристигането си на Сантяго Бернабеу, вече на 34 години, Бензема сякаш се намира в най-добрата си форма в последно време. За тези 13 сезона той е вкарал 320 гола в 600 мача за Реал, спечелил е 20 трофея. Но и не само сухата статистика, а и самото му поведение на терена го превръща в претендент номер 1. По време на съвместния си период с Кристиано Роналдо при Лос Бланкос неговата роля сякаш беше подценявана, но от 2018-а година насам е основният футболист в атаката.

Вестник „Екип“ твърди, че за първи път Меси и Роналдо не са сред претендентите. Дълги години двамата бяха основни заподозрени, но времето минава и други са героите. Португалецът не е спечелил нищо през сезона и не се очертава, докато Лео Меси е вкарал едва 9 гола. И се фокусира, че Бензема ще спори за приза заедно с Кевин де Бройне (Манчестър Сити), Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен), Мохамед Салах (Ливърпул) и Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен).

В последното издание френският таран дори не намери място на подиума в Златната топка, събирайки 239 точки, изоставайки от Лионел Меси (613), Роберт Левандовски (580) и Жоржиньо (460). Любопитното е, че Бензема ще осребри приза, ако най-после го получи. Защото в договора му с Реал (Мадрид) има клауза да получи сериозен бонус от клуба при победа в престижната ранглиста.

Но какви са аргументите в полза на Бензема? „Карим Бензема става все по-добър с всеки изминал ден, като виното е. Всеки ден е повече лидер, усеща се все по-важен за отбора. Това е, което го прави по-различен постоянно“, разказва Карло Анчелоти впечатленията си от работата с френския нападател.

Самият футболист е подлаган много пъти на постоянни критики, които след това се сменят бързо-бързо с хвалебствия. Той приема тези крайности в оценките за него с усмивка и обяснява това с липса на разбиране на играта му.

„Много не разбират какво правя на терена. Аз играя заради хората, които знаят повече от останалите какво нещо е футболът. Само те реално могат да ме оценяват“, обяснява френският нападател.

От гледна точка на статистиката той няма от какво да се оплаква, но все пак има и още възможности да украси сезона си. През януари Реал (Мадрид) победи Атлетик (Билбао) с 2:0 с два негови гола и спечели Суперкупата на Испания. В първенството на Ла Лига е въпрос на дни да вдигне шампионския трофей и това може да стане още този уикенд.

В Шампионската лига нормално е най-трудно, макар след 3:4 като гост на Манчестър Сити в първия полуфинал оптимизъм да не липсва. Неговата Паненка за третото попадение на Реал впечатли целия свят, но също толкова важно е, че е голмайстор на турнира с 14 попадения. Общо през сезона е забил 41 топки в мрежите на противниците. Също така спечели и Лигата на Нациите с националния отбор на Франция, а в класацията за Златната обувка в Европа е трети след Роберт Левандовски и италианеца Чиро Имобиле. Но вкара ли още 4 гола, ще задмине Раул Гонсалес на върха във вечната ранглиста, който има 323 попадения.

И накрая в подкрепа на Бензема се изказва не кой да е, а самият Луис Назарио да Лима-Роналдо. „Бензема? Той заслужава Златната топка и го казвам от години. Хората ме критикуват за това мое мнение, но той заслужава наградата, защото е велик нападател. Мисля, че имам някакво понятие от играта на нападателите, казва в с усмивка Роналдо.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Гергана от "Ергенът” призна какви корекции има (ВИДЕО)

Гергана от „Ергенът” е една доста интересна личност, която тепърва започва да се разгръща в риалити формата. Тя дълго време седеше в сенките, досущ като пантера, където сякаш наблюдаваше и причакваше жертвата си в лицето на Виктор. Гергана го атакува директно, агресивно и доста обиграно. Но с това поведение не […]