Ето какво каза Путин за шпионажа

NetNews

Кремъл отново ще заложи на промишления шпионаж за развитието на Русия, която е подложена на тежки санкции от страна на Запада, предаде ДПА.

„Както в миналото, така и сега, един от приоритетите в работата на външното разузнаване е да подкрепя развитието на индустриалния потенциал на страната“, заяви руският президент Владимир Путин в четвъртък вечерта по време на посещение в централата на Службата за външно разузнаване (СВР), предавано по държавната телевизия. Това е особено важно с оглед на западните санкции, подчерта той и допълни, че работата на агентите е една от най-важните.

По думите му те трябва не само да придобиват информация от индустрията, на и да създават основата за стратегическо планиране и анализ на международните процеси. Визитата на Путин в централата на СВР е по повод 100-та годишнина от създаването на службата. Самият руски президент е бивш служител на КГБ, подвизавал се през 80-те години на 20 век в Източна Германия.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Филип Кръстев отказал отлични оферти от чужбина, за да остане в Левски

Халфът на Левски Филип Кръстев е отказал отлични оферти от чужбина, за да остане на „Герена“. Във вторник стана ясно, че българският национал ще продължи да носи синия екип. Тогава договорът му за наем от белгийския Ломел бе удължен с още един сезон. За да остане на „Виваком Арена – […]