Ето какво разкри аутопсията на Хамстера

NetNews

Освобождават трупа на загиналия при зверска каскада Антон Петров- Хамстера в Рила от моргата в Кюстендил, пише в. "Телеграф".

Аутопсията на тялото му е извършена в понеделник сутринта, като заключенията на медиците са предадени на разследващите органи.

За момента все още не е ясно дали той е употребил наркотици или алкохол, тъй като тъй като това се установява на по-късен етап след специални изследвания, които се правят в химически лаборатории, коментираха запознати.

Близките му все още не са прибрали тялото, като най-вероятно това ще стане в по-късните часове. „По случая със смъртта на Антон Петров е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура – Кюстендил. То е по член 123 от НК – за причинена смърт по непредпазливост.

От данните, които имаме, катастрофата е станала на път, който не е от републиканската пътна мрежа и е в планината. Все още не ни е представена съдебномедицинската експертиза, така че не можем да кажем какви са причините за смъртта му. Информацията не е докладвана на наблюдаващия прокурор Костадин Босачки", коментира говорителят на Окръжна прокуратурата – Кюстендил, прокурор Мариана Сиракова.

Вече са разпитани свидетелите, както и пострадалите двама мъже от джипа, които са настанени за лечение в „Пирогов". Предстои да бъде назначена и автотехническа експертиза, която да даде заключение за причината за катастрофата. Наблюдаващият прокурор по случая е назначил на бъде извършен и повторен оглед на местопроизшествието, обявиха още от ОП – Кюстендил.

„В съботната вечер (31 юли) около 20.30 часа получихме сигнал за произшествие с високопроходим автомобил, при което тежко е пострадал водачът на автомобила, а спътниците му имат различни, но по-леки травми. Десет спасители от отряда, разделени в две групи с цел пристигане на първа група по-бързо до пострадалия, се отправихме към мястото на инцидента.

Касаеше се за преобърнал се в дере високопроходим автомобил 4×4", става ясно от обявление на ПСС – Благоевград. Акцията за смелите мъже е продължила чак до 4.30 часа сутринта в неделя.

„Изказваме съболезнования на семейството и приятелите на загиналия. Благодарим на приятелите му за оказаната помощ по време на тежката акция", обявиха още от ПСС -Благоевград.

Около 17.30 Антон Петров заедно с група приятели изкачва с джипа си изоставен горски път от Илийна река към хижа Македония, път, използван преди години, доста стеснен от растителни видове и ерозирал от дъждове.

В момента по него преминава част от зелената туристическа маркировка Рилски манастир – хижа Македония. Именно тогава автомобилът стъпва много близо до ръба на затревен участък, машината поддава и се отронва към стръмното дере. Джипът се преобръща няколко пъти по склон, дълъг над 60 м и пада от над 30 м височина.

Вследствие на премятането в дерето, Антон получава множество тежки травми и изпада в безсъзнание. Въпреки предприетите действия от спасителите и притеклите се на помощ приятели на пострадалите да го стабилизират и транспортират към лечебно заведение към 23,00 ч. състоянието му рязко се влоши и той умира.

Вследствие на инцидента са пострадали още двама мъже от джипа на Хамстера, те са извозени с автомобил на ПСС – Благоевград, и предадени на линейки от Спешна помощ. По-късно мъжете са транспортирани за столичната клиника „Пирогов". В акцията по спасяването на Антон Петров се включили и хора от родния му град Рила и околните села.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Половината от населението на ЕС е напълно ваксинирано срещу COVID-19

Половината от населението на Европейския съюз вече е напълно ваксинирано срещу COVID-19. Това показват изчисленията на "Франс прес", базирани на официални източници. Това са общо 223,8 млн. души, които са получили две дози от ваксини като Pfizer, AstraZeneca или Moderna, единична доза след възстановяване или еднодозова ваксина като тази на […]