Ето как болките в гърлото изчезват за секунди

NetNews

Каквато и да е причината за болката в гърлото, е необходимо да предотвратите по-нататъшното влошаване на здравето и да се справите с инфекцията. Натуралните лекарства са незаменим помощник в този случай.

• Горска теменуга

При коклюш, остър и хроничен бронхит и белодробна туберкулоза пийте настойка от растението (2 с.л. суровина залейте с 400 мл вряла вода, оставете 2 часа да се запарва и прецедете) – по половин чаша, 4 пъти на ден.

• Мащерка

При загуба на глас от билковата запарка (1 с.л. суровини в чаша вряла вода) направете горещ компрес на гърлото (поставете суха кърпа върху мокра салфетка, за да се запази топлината).

• Черна топола

При бронхит, пневмония, възпалено гърло, стоматит изплакнете устната кухина с топла отвара (смес от билки – по 1 супена лъжица пъпки от черна топола, бяла бреза, риган, цвят и листа от лечебна ружа и кафява шипка, залейте с 400 мл вода, оставете да къкри на слаб огън 5 минути, а след това запарвайте 4 часа) 5-6 пъти на ден.

• Копър

При бронхит и пресипнал глас пийте отвара (50 г смес от семена от копър и сух цвят от обикновен лопен, взети в съотношение 1:1, залейте с 500 мл добро червено вино, оставете да ври на котлона 2 минути, прецедете) приемайте няколко пъти на ден, по 30 мл на малки глътки.

• Хрян

Когато кашляте с храчки, вземайте смес (100 г накълцани корени от хрян и 1 цял лимон, 100 г мед) като отхрачващо средство, по 1 с.л., няколко пъти на ден, заедно с чай от смес от билки (1 с.л. смес от билките обикновен репей, сладка детелина, листа от подбел и горски слез, в съотношение 3:1:1:1, залейте с 1 чаша вряла вода, оставете да се запарва 10 минути, прецедете и добавете мед) по 1/3 чаша, 3 пъти на ден.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Личев: Няколко плажа по Черноморието остават защитени зони

„Няколко плажа у нас остават защитени зони. Черноморието ни не е обикновена стока, която да се продаде“, това каза на брифинг днес министърът на околната среда и водите Асен Личев, в който участва и министърът на икономиката Кирил Петков. Министър Личев уточни, че Министерският съвет е приел решение, с което […]