Ето кога и как ДПС влиза във властта

NetNews

„Кърджали е по-особен район може би с това, че се намира по-близо до Турция, по-планински район и селцата там са по-малки и отделени и това прави районът да не може да бъде превзет от други партии извън ДПС“. Това каза пред „Преди всички“ по БНР политологът Мехмед Мехмед.

„Други крепости на ДПС са вече превзети, но не от алтернативи на ДПС като други отцепили се малки партии от партията на Доган, а от ГЕРБ, например. Видяхме, че тези малки партии не успяват да вземат кой знае колко от гласовете на ДПС, трябва да има друга, по-голяма партия, която да ги подкрепи тези малки отцепили се от ДПС, които възроптаха срещу политиките на Ахмед Доган“, каза още политологът.

Мехмед Мехмед коментира, че след ГЕРБ нова силна алтернатива няма.

„И „Движение за единство за народа“ на бившия земеделски министър Мехмед Дикме също няма да пробие на национално ниво, защото ще се концентрира само на регионално ниво, където той е силен. А ДПС си организира структурите още от ученическите скамейки – това не могат да го направят и не го правят другите партии. А и като че ли има още от зората на демокрацията негласно правило другите партии да не се месят в работите на ДПС. Само ГЕРБ успя някъде да се утвърди в смесените райони, за което се твърди, че е благодарение на Цветан Цветанов. Сега ще е интересно Цветанов, след като няма да прави предизборната кампания, как ще се развият нещата при ГЕРБ“, посочи Мехмед Мехмед.

На въпрос защо не може отвътре на ДПС да се появи алтернатива, при условие че много силни фигури са си тръгвали от ДПС, политологът заяви, че те не се обединяват помежду си, „липсват силни структури с финансови средства – това е причината да не можеш да придържаш хората около себе си“.

„Това, че Ахмед Доган продължава да ръководи ДПС, е сигурно. Останалите са администратори“.

Според Мехмед Мехмед на Доган му харесва да е извън властта и да е в сянка:

„ДПС се спотаи за доста време извън широката общественост, само ако има някаква невъзможност да се състави друго правителство, биха влезли в централната власт – със съответните договорености, както беше при Орешарски“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пет месеца затвор за хулиган от Врачанско, нахвърлил се на полицаи

По споразумение между Териториално отделение – Козлодуй към Районна прокуратура – Враца и защитата на подсъдимия П.К. е наложено наказание от пет месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. На 30 юни 2020 г., в с. Бутан, П.К. извършил непристойни […]