Ето кои са големите победители на телевизионните награди БАФТА

NetNews

Актьорите Джоди Комър, Шон Бийн и Матю Макфейдън са сред тазгодишните победители на състоялата се в Лондон в присъствен формат церемония за телевизионните награди БАФТА, предаде Ройтерс.

Шон Бийн беше отличен в категорията за най-добър актьор за изпълнението си в затворническата драма „Време“, която спечели приза и за най-добър минисериал.

Джоди Комър, която се прочу с ролята си в „Убивайки Ийв“, получи наградата за най-добра актриса за „Помощ“ – телевизионна драма, чието действие се развива в дом за стари хора по време на коронавирусната пандемия. За изпълнението си в същия сериал Кати Тайсън беше отличена като най-добра актриса в поддържаща роля.

Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля отиде при Матю Макфейдън за „Наследници“.

За най-добра телевизионна драма беше обявена историята за съзряване „В моята кожа“. Отличието в международната категория беше присъдено на минисериала „Подземната железница“ – адаптация на отличения с „Пулицър“ роман на американският писател Колсън Уайтхед.

Комикът и актьор ветеран Били Конъли беше удостоен с почетно членство на БАФТА – най-високото отличие, присъждано от Британската академия за кино и телевизия.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Адв. Величков: Има тенденция за нарушаване политическите права на гражданите

Свободните и солидарни хора вчера се събраха, за да подкрепят героичния Украински народ, сражаващ се за суверенитета и територията си, за домовете и децата си, за правото си на избор. Пред Руското посолство ни чакаха два взвода полиция, а зад тях 15 – 20 патриоти, плътно залепени до оградата в […]